Logo Waterhof

 
 

 

 

MANUELE THERAPIE


Manuele therapie is een specialisatie in de kinesitherapie. Dit wil zeggen dat je na je 4- of 5-jarige opleiding kinesitherapie nog een extra opleiding volgt van 3 jaren. Na het met succes voltooien van je examens krijg je een extra diploma en ben je naast kinesist ook manueel therapeut.

Manuele therapie richt zich op specifiek en gedetailleerd onderzoek en behandeling van de wervelkolom en de gewrichten van de ledematen.

De behandeling bestaat uit specifieke mobilisatie- en manipulatietechnieken. Een manueel therapeut is dus gespecialiseerd in uitgebreid onderzoek van iedere wervel en kan restricties en blokkades direct vrijmaken.

Net zoals bij de mens is het bij het paard van belang dat hij pijnvrij en zonder beperkingen kan bewegen.

Manuele therapie

Ook voor sportpaarden is het belangrijk dat ieder segment van de wervelkolom en ieder gewricht van het lichaam soepel en vrij beweegt. In de sport wordt er namelijk veel geƫist van het lichaam en overschrijden de paarden regelmatig hun fysieke grenzen. Als ze op dat moment dan ook nog met blokkades zitten gaan ze op andere plaatsen compenseren en overbelasten en ontstaan er secundaire problemen.

De opleiding manuele therapie bestaat momenteel nog niet voor dieren, enkel humaan. De dierenfysiotherapeuten die ook manueel therapeut zijn combineren hun kennis en zetten hun humane technieken om in technieken die voor dieren bruikbaar zijn.

Naast de humane opleiding manuele therapie heeft Ellen in Amerika ook verschillende bijscholingen gevolgd over het onderzoek en de behandeling van de wervelkolom.© 2014 - Het Waterhof - info@hetwaterhof.com - Site by Easy Graphics