Logo Waterhof

 
 

 

 

SPORTPAARDEN


Sportpaarden verdienen extra medische aandacht. Zelfs indien de sport enkel als hobby beoefend wordt vragen we nog altijd enorme atletische inspanningen van de paarden.

Zoals eerder gezegd is het voor sportpaarden belangrijk dat ieder segment van de wervelkolom en ieder gewricht van het lichaam soepel en vrij beweegt. In de sport wordt er namelijk veel geƫist van het lichaam en overschrijden de paarden regelmatig hun fysieke grenzen. Als ze op dat moment dan ook nog met blokkades zitten gaan ze op andere plaatsen compenseren en overbelasten en ontstaan er secundaire problemen.

Niet alleen de gewrichten zijn belangrijk maar ook de spieren. Ze dienen de juiste lengte en spanning te hebben en moeten gelijkmatig ontwikkeld zijn.

We raden aan om minimum eenmaal per jaar (liefst voor het begin van het wedstrijdseizoen) uw paard te laten nakijken. Ook al heeft uw paard geen zichtbare klachten, er kan (zoals bij ons) altijd ergens een subtiel probleem aanwezig zijn. Indien dit niet herkend en behandeld wordt en hiermee intensieve fysieke inspanningen gevraagd worden kan dit tot ernstige fysieke problemen leiden.

 

 

 

 © 2014 - Het Waterhof - info@hetwaterhof.com - Site by Easy Graphics