Logo Waterhof

 
 

 

 

WOORDJE OVER ONSZELF

Ellen  
Ellen Martens Haar liefde voor dieren heeft Ellen met de papfles meegekregen. Vermits haar moeder dierenarts is werd ze al op zeer jonge leeftijd geconfronteerd met het wel en wee van allerhande huisdieren. Haar interesse in dierfysiotherapie is gegroeid doordat ze zelf actief in de paardensport zit en dus ook veel sportletsels tegenkomt die een bepaalde revalidatie vereisen.

In België moet je ofwel dierenarts ofwel humaan kinesist zijn om toegelaten te worden tot de opleiding dierfysiotherapie. Ellen heeft gekozen voor een basis als humaan kinesist waardoor ze in juni 2002 is afgestudeerd als licentiate kinesitherapie. Onmiddellijk daarna is ze gaan specialiseren voor dieren waardoor ze zowel het diploma dierenfysiotherapeute als osteopate voor honden en paarden bezit. Tevens is ze gediplomeerd manueel therapeute en momenteel ook bezig met een opleiding acupunctuur.
Een internship in het veterinary rehabilitation center TOPS in Chicago heeft haar doen beseffen dat ze in Amerika veel verder staan. Daarom is Ellen in Amerika opnieuw aan de opleiding begonnen waardoor ze daar ook gediplomeerd is.

Nog steeds gaat Ellen op regelmatige basis opleidingen, bijscholingen, congressen en stages in Amerika volgen.

Naast het behandelen van dieren geeft ze zelf ook nascholingen, begeleidt ze toekomstige dierenfysiotherapeuten en is ze docent aan de hogeschool van Roeselare.

Het werken met dieren geeft haar een enorme voldoening : ‘de vriendschap en dankbaarheid die je krijgt is onbeschrijfbaar’. Dit heeft haar nog extra gemotiveerd om te investeren in een eigen revalidatiecentrum voor dieren.

Zelf heeft ze samen met haar man 2 honden, 2 katten en 8 paarden. De paarden worden in competitie uitgebracht (dressuur), de honden zijn op pensioengerechtigde leeftijd en de katten kunnen we het best omschrijven als ‘coach potato’s’…

Björn  
Björn Björn heeft de eerste keer kennis gemaakt met paarden op twaalfjarige leeftijd en sindsdien heeft hij de paardenmicrobe voorgoed te pakken. Vanaf dan was hij niet meer bij de paarden weg te slaan en na enkele jaren gaf hij al rijles en hielp hij de mensen op te zadelen en het materiaal op de juiste manier te gebruiken.

Björn zijn interesse in paarden bleef maar groeien, zowel rijtechnisch, als in karakter en omgang als op het gebied van harnachement. Toen al stond hij stil bij het feit dat er achter elke reactie van een paard een reden zit.

Op zestienjarige leeftijd stond Björn zijn besluit vast en wou hij kost wat kost naar de paardenhumaniora te Torhout. Na deze succesvol voltooid te hebben begon hij op leercontract bij Jan Dupont. In deze twee leerrijke jaren heeft Björn goed leren beseffen hoe een paard kan bewegen en is hij in contact gekomen met talrijke dierenartsen, acupuncturisten en tandartsen.
Zo heeft hij geleerd welke behandelingen allemaal een belangrijke invloed hebben op de sportprestaties van een paard.

Na deze 2 jaren is Björn zijn zelfstandige loopbaan begonnen te Tollembeek waar hij zijn eigen dressuurstal heeft uitgebaat. Hier heeft hij zijn vrouw Ellen Martens leren kennen. Ook na het verhuis naar Sint-Truiden is Björn steeds bij de mensen thuis blijven lesgeven en paarden africhten.

Door de jaren heen is Björn meer en meer in contact gekomen met bekende en bewezen osteopaten, fysiotherapeuten, gedragstherapeuten, enz.. waardoor hij zich steeds meer begon af te vragen waar blokkades, slecht gedrag en slechte bewegingen vandaan komen. Door het vele meevolgen met Ellen en anderen heeft Björn grote kennis opgedaan in het herkennen van een goede en slechte mobiliteit en het verschil tussen paarden met een goede of slechte bespiering en conditie.

Sinds 2007 traint Björn bij Edward Gal waardoor hij de kwaliteit van zijn lesgeven en africhten nog steeds blijft verbeteren.

Björn heeft, na de zadelpascursus te Barneveld waar hij als eerste Belgische gediplomeerde Master Saddle Fitting Consultant afgestudeerd is, al zijn ervaring en kennis samengespannen en zich gespecialiseerd in hoe een zadel de bewegingen van een paard kan beïnvloeden. Sindsdien heeft hij als doel de paarden pijnvrij te maken en de mobiliteit en het gedrag te verbeteren door te zorgen dat het zadel perfect past.

Nog steeds volgt Björn vele bijscholingen in binnen- en buitenland om zowel op het gebied van dressuur als het zadelpassen de hoge kwaliteitsstandaard te blijven handhaven!

© 2014 - Het Waterhof - info@hetwaterhof.com - Site by Easy Graphics