Logo Waterhof

 
 

 

 

HYDROTHERAPIE

In ons centrum beschikken we over de volgende hydrotherapietoestellen:

De spa:

Water van 37°, wordt gebruikt in het begin en op het einde van de hydrotherapiesessie voor opwarming en cooling down.

spa Juicy spa

 

Het zwembad van 2m op 4m met geïntegreerde onderwaterloopband:

Water van 30°, wordt gebruikt voor de eigenlijke therapie. De loopband laten we meer of minder in het water zakken, afhankelijk van het waterniveau dat we wensen. Hoe lager het water, hoe meer gewicht door de hond zelf gedragen moet worden en hoe minder zijwaartse stabiliteit hij of zij ondervindt. Dus : hoe lager het waterniveau hoe moeilijker. Uiteraard hangt het niveau van het water af van de gewenste doelstelling.

AngieVolgende parameters kunnen we veranderen om de therapie moeilijker/gemakkelijker te maken:

   • Waterniveau
   • Snelheid loopband
   • Duur van de sessie (continu of interval)
   • Hellingsgraad
   • Eventuele hulpmiddelen

Het zwembad bevat geïntegreerde jets om de honden tegen weerstand te laten zwemmen. Er gaat altijd een therapeut mee in het water om de hond te begeleiden. Hierdoor kunnen we ook specifieker op bepaalde lichaamsdelen inwerken en bepaalde bewegingen stimuleren of juist tegen meer weerstand laten uitvoeren. Tevens worden alle bewegingen onder water opgenomen op camera en kunnen we dit rechtstreeks bekijken op een TV scherm.

zicht raam zwembad camera loopband

Hydrotherapie is een vorm van oefentherapie. Als de hydrotherapie opgestart wordt raden we aan om een reeks van 10 sessies te volgen. Je kan dit vergelijken met als wij gaan joggen : dit heeft ook geen zin als je dit slechts enkele keren doet. Hydrotherapie wordt uitgevoerd aan een frequentie van 1 à 2 keer per week.


Waar moet je aandacht aan besteden als je hond voor een hydrotherapiesessie komt?

• Zorg dat hij of zij 6 uren op voorhand niet gegeten heeft. Tijdens de behandeling gaat hij/zij misschien wel koekjes krijgen om te motiveren maar dit is anders dan wanneer hij/zij met een volle maag fysieke inspanning moet doen.

• Zorg dat hij/zij ervoor nog even uitgelaten is. Als uw hond zijn behoefte doet of urineert in het bad zijn wij genoodzaakt al het water te vervangen en dienen wij alle verdere afspraken voor die dag te annuleren!

• Neem uw hond zijn favoriete speeltjes en koekjes mee en tevens een handdoek. Wij kunnen uw hond wel drogen met een droger maar hij gaat altijd nog een beetje vochtig zijn. Denk er aan om eventueel een handdoek mee te nemen voor in de auto.

Gavroche Faith
camera zwemmen Sivka
Belle Juicy zwemmen© 2014 - Het Waterhof - info@hetwaterhof.com - Site by Easy Graphics