Logo Waterhof

 
 

 

 

WOORDJE OVER ONSZELF

ELLEN  

Ellen Martens

Haar liefde voor dieren heeft Ellen met de papfles meegekregen. Vermits haar moeder dierenarts is werd ze al op zeer jonge leeftijd geconfronteerd met het wel en wee van allerhande huisdieren. Haar interesse in dierfysiotherapie is gegroeid doordat ze zelf actief in de paardensport zat en dus ook veel sportletsels tegenkwam die een bepaalde revalidatie vereisten.

In België moet je ofwel dierenarts ofwel humaan kinesist zijn om toegelaten te worden tot de opleiding dierfysiotherapie. Ellen heeft gekozen voor een basis als humaan kinesist waardoor ze in juni 2002 is afgestudeerd als licentiate kinesitherapie. Onmiddellijk daarna is ze gaan specialiseren voor dieren waardoor ze zowel het diploma dierenfysiotherapeute als osteopate voor honden en paarden bezit. Tevens is ze gediplomeerd manueel therapeute en momenteel ook bezig met een opleiding acupunctuur.

 
Een internship in het veterinary rehabilitation center TOPS in Chicago heeft haar doen beseffen dat ze in Amerika veel verder staan. Daarom is Ellen in Amerika opnieuw aan de opleiding begonnen waardoor ze daar ook gediplomeerd is. Nog steeds gaat Ellen op regelmatige basis opleidingen, bijscholingen, congressen en stages in Amerika volgen.

Naast het behandelen van dieren geeft ze zelf ook nascholingen, begeleidt ze toekomstige dierenfysiotherapeuten en is ze docent aan de hogeschool van Roeselare.

Het werken met dieren geeft haar een enorme voldoening : ‘de vriendschap en dankbaarheid die je krijgt is onbeschrijfbaar’. Dit heeft haar nog extra gemotiveerd om te investeren in een eigen revalidatiecentrum voor dieren.

Zelf heeft ze samen met haar man 1 hond, 5 katten en 8 paarden. De paarden worden in competitie uitgebracht (dressuur), de hond is fantastische familiehond en de katten kunnen we het best omschrijven als ‘coach potato’s’…

ANN  
Ann  
Als kind wou ik turnjuf worden en in mijn tienerjaren leefde ik in een wereld vol paarden.
Zij lieten me voelen hoe gelukkig je bent als je met dieren kan omgaan. Met als gevolg dat ik diergeneeskunde ging studeren. Omdat ik letterlijk en figuurlijk beweging miste, besloot ik om mijn studies een andere wending te geven. Mijn buikgevoel bracht me bij ‘kinesitherapie’. Om te compenseren dat ik in de colleges ‘stil’ moest zitten, volgde ik in de weekenden de nodige cursussen trainingsleer en werkte als instructor in de fitness. In 2005 behaalde ik met trots mijn diploma. Het duurde echter tot 2008 vooraleer ik doorhad waar dit alles toe leidde. Onze eigen hond kreeg de diagnose van ‘elleboog -& heupdysplasie’, en op zo’n moment wil je in een hoekje gaan zitten wenen. We wilden echter niet bij de pakken blijven zitten en zo kwamen we bij de hydrotherapie terecht.  Ik zag de fantastische resultaten van de behandeling en besloot me te specialiseren in die richting. Sindsdien is mijn grote passie "honden helpen om hond te zijn".

Licentiaat in de kinesitherapie - Artesis hogeschool Antwerpen - 2005
Trainer fitness niveau B – BLOSO - 2003
Fysiotherapie voor dieren – specialisatie honden – Merelbeke – 2009-2010
Ervaring in de humane revalidatie met specialisaties neurologie en orthopedie


© 2014 - Het Waterhof - info@hetwaterhof.com - Site by Easy Graphics